• Biljart

  Beste biljartvrienden,

  Het is weer tijd voor een update.

  Donderdag 8 maart hebben we een gesprek gehad met de voorzitter en de penningmeester van de afdeling voetbal. Een en ander is in een prettige, open sfeer verlopen. Er waren geen echte knelpunten,zodat we verder kunnen gaan zoals we dat al tientallen jaren gewend zijn te doen op onze clubavonden en sinds een aantal jaren ook op de wedstrijdmiddagen onder de paraplu van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond.

  Voor wat betreft die middagen, we hopen ook volgend seizoen weer 2 teams op de been te kunnen brengen. De laatste weken was dat door ziekte of ongelukjes wel eens moeilijk. Mocht je echt geen kans meer zien om volgend jaar mee te doen, dan hoor ik dat graag zodat we wellicht andere enthousiaste spelers kunnen verwelkomen in onze teams. Het is en blijft een gezellige competitie.

  We hebben op die bijeenkomst ook afgesproken dat donderdag 8 juni de laatste speelavond van het seizoen is. Wanneer we weer kunnen beginnen staat nog niet vast, dat krijgen jullie te horen als ik daarvan bericht krijg.

  Ook is er gesproken over de barbezetting op avonden dat er oefenwedstijden gespeeld worden door de voetballers. De afspraak is dat er dan door de afdeling voetbal extra barhulp wordt verleend zodat wij er niet alleen voor staan. Dit zal ook gelden op de avonden in het voorjaar als er zomeravondvoetbalwedstijden worden gespeeld op de Walcherenvelden.

  Tijdens het gesprek kwam ook naar voren dat de gemeente steeds meer aan de verenigingen over laat. Denk hierbij aan het schoonhouden en het onderhoud van de kleedkamers en op termijn zelfs het trekken van de lijnen op de velden. Een van de speerpunten is het zuinig zijn met energie; verwarming en verlichting. Daar zullen wij zeker aan bijdragen.

  Dan kwam ook nog het onderhoud van het clubhuis ter sprake. Elke vrijdag zijn vrijwilligers welkom om onderhoud te plegen in welke vorm dan ook.

  De middagcompetitie loopt op zijn eind. Dinsdag 14 maart speelt het eerste team de laatste thuiswedstrijd tegen de Woelige Werf (zo genoemd omdat ze eerst speelden in een oude kleuterschool met die naam). Enkele weken geleden stonden we nog bij de eerste 3, maar na enkele zware nederlagen zijn we een aardige middenmoter. Volgend jaar beter zullen we maar zeggen.

  Op donderdagavond 23 maart is de laatste combiwedstrijd thuis tegen de Schelde . Of we net als vorig jaar met de cup met de grote oren aan de haal gaan waag ik te betwijfelen. De resultaten waren te wisselvallig. Wat de combi betreft;op zaterdag 8 april a.s.is het eindtoernooi in het clubhuis van BVSSVW (De Spoorwegen). De deelnemers worden om half tien verwacht en de wedstrijden beginnen om tien uur.De prijsuitreiking zal zo rond kwart over 5 zijn.Dat wordt dus een welbestede dag.Wil je meedoen, laat het mij zo gauw mogelijk weten. We hebben 6 spelers nodig, dat moet toch lukken.

  Tot slot nog dit; in de maand mei gaan we op een woensdagmiddag weer naar het Stationskoffiehuis in Krabbendijke met een team van 4 spelers om mee te doen aan het Sophiatoernooi. De opbrengst gaat naar het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam. We spelen dus voor het goede doel. Mocht je interesse hebben, laat het mij weten. Misschien kunnen we met 2 teams tegelijk, wel zo gezellig. Graag vóór 17 maart opgeven.

  Zo,dat was het weer,neem een en ander goed in je op en noteer de data in je agenda of op de harde schijf in je hersenen.

  Groeten Jan Ploegaert

   

  link: BILJARTTEAM kampioen 2014/2015

  informatie:

  De afdeling biljart bestaat uit ca. 25 leden die iedere dinsdag- en donderdagavond biljarten in het Clubhuis van s.v Walcheren.

  Het biljarten vindt altijd plaats in een gezellige en ongedwongen sfeer en na afloop wordt er meestal nog wat aan de bar gedronken.

  Er is geen leeftijdsgrens voor leden, iedereen is van harte welkom!

  Onderstaand de bestuursleden van de afdeling biljart:

  Voorzitter

  Vacant

  Secretaris

  Jan Ploegaert
  0118 - 465364
  jancoploeg@zeelandnet.nl

  Penningmeester

   

  Wedstrijdleiders

  Job Jobse, geassisteerd door Jo Goris.

  De contributie voor de afdeling Biljart bedraagt € 60,- per jaar.

  De contributie mag per maand, kwartaal of per jaar betaald worden. Wel dient er altijd één periode vooruitbetaald te worden.

  Bij de contributie is de huur van de accomodatie inbegrepen alsmede het onderhoud van de tafels. Een keu moet zelf door de leden aangeschaft worden. Wanneer iemand een keer mee wil spelen om te kijken of de vereniging bij hem past, kan in deze ‘proef’ periode gebruik gemaakt worden van een keu van de vereniging.

  Tijdens de speelavonden wordt gebruik gemaakt van het clubhuis van s.v Walcheren.

  In het clubhuis staan een tweetal biljarttafels welke eigendom zijn van de vereniging.

  Clubhuis s.v. Walcheren
  Olympiaweg 9
  4383 BB Vlissingen

  De afdeling Biljart speelt op de volgende dagen/tijden:

  Dag Tijd *
  Dinsdagavond 19.00 uur - 23.00 uur
  Donderdagavond 19.00 uur - 23.00 uur
  * de eindtijd is indicatief en varieert per avond