• CORONA PROTOCOL s.v. WALCHEREN (update 1 okt 2020)

• Het kabinet heeft maandagavond 28 september een aantal extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze extra maatregelen gaan in vanaf dinsdag 29 september 18:00u en gelden minimaal voor de komende drie weken (tot en met dinsdag 20 oktober).

Voor nadere details van de KNVB protocollen verwijzen wij naar de volgende website : https://www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen

ALGEMEEN

• voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
    • heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen; vermijd drukte;
    • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek voetbalvereniging;
    • hoest en nies in je elle boog en gebruik papieren zakdoekjes;
    • vermijd het aanraken van je gezicht;
    • schud geen handen;
    • kom niet eerder dan tien minuten voor de sportactiviteit aan op de voetbalvereniging en ga direct daarna naar huis.
    • Zorg voor voldoende ventilatie in kleedkamers, clubhuis en overige ruimten (deuren/ramen)
    • Een voetbalteam mag  bij elkaar komen voor trainingen en wedstrijden. Voor en na afloop van de training/wedstrijd geldt de maximale gezelschapsgrootte van vier personen voor sporters vanaf 13 jaar wel.

SPORTEN

• tijdens het sporten dient waar mogelijk 1,5 meter afstand te worden gehouden,
    • voorafgaand, tijdens de rustmomenten en na afloop van de sportbeoefening dienen spelers van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines;
    • zorg ervoor dat je buiten de noodzakelijke sport gerelateerde contactmomenten geen fysiek contact hebt zoals bij het vieren van een overwinnings-moment en tijdens een wissel;
    • pak de bal zo min mogelijk met je handen vast, tenzij je keepershandschoenen aanhebt;
    • probeer de bal zo min mogelijk te koppen;
    • neem je eigen bidon gevuld mee om uit te drinken;
    • draag een mondkapje wanneer personen buiten je huishouden in één vervoersmiddel van of naar een sportactiviteit gaan en of bij uitwedstrijden;
    • alle kleedkamers en douches van binnensport locaties zijn opengesteld. Voor 18 jaar en ouder geldt hierbij de 1,5 meter afstand
    • geforceerd stemgebruik of zingen langs en in het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan;
    • Zorg voor 1,5 meter afstand tussen de trainers/begeleiders/vrijwilligers en wisselspelers onderling, ook in de dug-out of op de bank;
    • Houd als trainer 1,5 meter afstand met spelers van 13 jaar en ouder, tenzij noodzakelijk voor (veilige) beoefening/begeleiding van de sport;
    • trainers hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot spelers tot en met 12 jaar.
    • Bij wedstrijden betreden de teams gefaseerd het speelveld.
    • Bij wedstrijden wordt er geen line-up gedaan.
    • Bij wedstrijden worden er geen handen geschud.
    • Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dit betekent dus dat iedereen na afloop van de training/wedstrijd zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaat. Zij blijven dus ook niet kijken naar een andere training/wedstrijd na afloop omdat zij dan worden gezien als toeschouwers.

TOESCHOUWERS

• Publiek is niet meer toegestaan op ons sportpark Bonedijke.
    • Ouders mogen niet naar sportwedstrijden en/of trainingen van hun kinderen kijken. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de wedstrijden/trainingen zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Om die reden zijn toeschouwers niet toegestaan. Dit geldt ook voor ouders.
    • Op het publiek na zijn alle personen welkom die een rol hebben bij de organisatie van de wedstrijden/trainingen. Naast de spelers is dat de gebruikelijke bezetting van coaches, stafleden, officials, bestuursleden, vrijwilligers en/of chauffeurs.
    • Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Voor zowel onze uitspelende teams als onze bezoekende teams hebben wij een maximum ingesteld van 5 chauffeurs per team.
    • Als kinderen sporten op onze eigen accommodatie dan vallen de chauffeurs niet onder de teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken naar de training/wedstrijd.
    • Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een speler met een beperking mogen wel worden toegelaten op de sportaccommodatie
    • Iedereen vanaf 18 jaar en ouder dient 1,5 meter afstand tot elkaar te houden;

CLUBHUIS

• De kantine is voorlopig vanaf dinsdag 29 september tot en met dinsdag 20 oktober gesloten.
    • Het clubhuis is gesloten op doordeweekse dagen. Op zaterdag is het clubhuis geopend
    • Het clubhuis kan gebruikt blijven worden voor verenigingsactiviteiten die ondersteunend zijn aan het voetbal. Denk hierbij aan o.a.:

- wedstrijdsecretariaat

- Bestuurskamer

- Overleg, cursussen, trainingen

Hierbij is het uitgangspunt dat de horeca in de kantine gesloten blijft en er geen toeschouwers/publiek zich in de kantine begeven. Daarnaast gelden de algemene coronamaatregelen m.b.t. het aantal toegestane personen in binnenruimtes.

• Een consumptie zoals een kopje koffie/thee aanbieden aan vrijwilligers rondom trainingen/wedstrijden is toegestaan zolang de kantine en horeca gesloten blijft.
    • Thee en limonade voor de rust kunnen worden afgehaald in het clubhuis

VERVOER

• De KNVB geeft het advies dat volwassen bij het vervoer naar uitwedstrijden een mondkapje dragen.