• In memoriam: Erik Moens

  Maandagavond 23 maart bereikte ons het droevige nieuws, dat op 55 jarige leeftijd, Erik Moens is overleden na een ziekbed van enkele maanden. Erik heeft, in het verleden, lange tijd bij s.v. Walcheren gevoetbald, samen met zijn broer René. Zij speelden in de jaren 70 in de jeugd van s.v. Walcheren. In de jaren 80 en 90 speelde Erik in het eerste elftal van s.v. Walcheren. Tussendoor heeft hij nog een uitstapje gemaakt naar VC Vlissingen. Erik is jarenlang aanvoerder geweest van ons eerste elftal. Erik was een sterke, correcte voorstopper. Menig spits had een lastige middag, als ze tegen Erik speelden. Erik pikte regelmatig zijn doelpuntje mee. Vaak met het hoofd, die kwaliteit had hij van zijn vader Rob overgenomen.

  Nadat Erik op het veld gestopt was, heeft hij nog jaren met een aantal s.v. Walcheren spelers, met veel plezier en succes in de zaal gevoetbald. Daar kwamen zijn voetballende kwaliteiten goed naar voren, want als opkomende verdediger, was hij bijna ieder jaar één van de meest scorende spelers van zijn team.

  Tevens is Erik jarenlang trainer/coach geweest bij Dauwendaele (met name bij het 2e), waar ook zijn kinderen voetbalden.

  Erik was een sportman pur sang: naast voetballen, ook nog schaatsen, skeeleren, squashen, tennissen en beachvolleyballen.

  Erik was leraar op basisschool Acaciahof, waar zijn leerlingen en collega’s, deze geliefde leraar ook zullen gaan missen.  

  Maar bovenal was Erik een familieman en levensgenieter. Hij was dol op zijn geliefde vrouw en kinderen.

  Namens s.v. Walcheren wensen wij Joan, Lars, Britt en Mattz en familie heel veel sterkte met het verwerken van dit zware verlies.