• Nieuwe Corona maatregelen

• De situatie in de ziekenhuizen is momenteel zo ernstig dat de overheid heeft besloten om verdere maatregelen tegen het Covid virus te nemen. De maatregelen raken de samenleving en het amateurvoetbal wederom hard.

De komende drie weken, vanaf 28 november, moeten sportaccommodaties tussen 17.00 – 05.00 uur dicht zijn. De kracht van sport en bewegen heeft hiermee niet de waarde toegekend gekregen die wij menen eraan toe mogen kennen. Een harde klap voor onze sport, maar samen met de verenigingen zullen wij wederom onze verantwoordelijkheid nemen in het bestrijden van het virus.

Vanaf 28 november 05.00 uur gelden de volgende regels voor de sport.

• Na 17.00 uur moeten de sportaccommodaties dicht zijn.
    • Wedstrijden van komende zondag, 28 november kunnen doorgang vinden. Mocht de wedstrijd te laat aanvangen, overleg dan met de tegenstander om de wedstrijd te vervroegen.
    • De zaalvoetbalcompetitie kan hierdoor geen doorgang vinden en wordt stilgelegd tot en met 19 december.
    • Georganiseerd buiten sporten na 17.00 uur (wedstrijd of training) is toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand. Ter verduidelijking, dit mag dus niet plaatsvinden op de sportaccommodatie zelf.
    • Topcompetities (Eredivisie vrouwen en eredivisie zaalvoetbal mannen en vrouwen) hebben een uitzonderingspositie en gaan wel door uiteraard zonder publiek.

Deze maatregelen van het kabinet gelden voor 3 weken en gelden in ieder geval tot 19 december 2021. Op dinsdag 14 december wordt de situatie opnieuw beoordeeld.

Coronavirus | KNVB    Of bezoek de website van NOC*NSF: FAQ: veelgestelde vragen over coronavirus en sport - NOCNSF