• Strengere coronamaatregelen per 13 November

• Spelregels voor sporten tijdens corona vanaf 13 november 2021

Om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere druk op de zorg te voorkomen, gelden per 13 november strengere coronamaatregelen. Ook voor de sport. De maatregelen zijn erop gericht het aantal contactmomenten per dag te verminderen.

Publiek is niet meer toegestaan bij trainingen en wedstrijden in de amateur- en de professionele sport, in de sportkantines en op het buitenterras gelden vaste zitplaatsen en de horecavoorzieningen van sportaccommodaties moeten vanaf 20.00 uur 's avonds dicht. Dat zijn de aanvullende maatregelen die het demissionaire kabinet vrijdagavond in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus voor de sport heeft aangekondigd. Daarnaast geld het  advies om voor en na het sporten 1,5 meter afstand te houden, ook op plekken waar geen coronatoegangsbewijs verplicht is. De maatregelen gaan zaterdag 13 november om 18.00 uur in.

Net als vorig jaar dienen trainers/leiders weer hun teamleden op het parkeerterrein op te vangen voor aanvang van de training en na afloop weer met de kinderen terug te gaan naar het parkeerterrein.

Voor nadere informatie verwijzen wij u naar de website van NOCNSF :

Veelgestelde vragen :

Wat zijn de regels als ik mijn kind naar een training of wedstrijd rijd?

In z’n algemeenheid roepen wij op om het aantal rijouders tot een minimum te beperken. Rijouders die jonge sporters vervoeren naar een wedstrijd van een uitspelend team zijn in dat geval functioneel aanwezig; zij hoeven in dat geval geen CTB te tonen.

Is het verplicht om een mondkapje te dragen wanneer je vanwege sportactiviteiten met meerdere huishoudens in dezelfde auto zit?

De rijksoverheid heeft geen beperkingen meer opgelegd over het samen reizen in een auto naar uitwedstrijden en/of trainingen. Neem ook hier het gezonde verstand in acht en maak zelf de afweging wat wenselijk is.

Is de sportkantine toegankelijk?

Ja, de sportkantine en het terras zijn toegankelijk op vertoon van het coronatoegangsbewijs. In de sportkantine en op het terras gelden vaste zitplaatsen. De openingstijden zijn van 06.00 uur tot 20.00 uur.

Mogen ouders ook mee de kleedkamer in om hun jonge kind te helpen met omkleden?

Dat is alleen toegestaan met een QR code.