• “VOORLOPIGE” indeling jeugd 2021-2022

• Hier onder kunt U de Voorlopige indeling van de Jeugd downloaden :

Voorlopige indeling

Beste leden en ouders,

We hebben gemerkt dat we binnen s.v. Walcheren en zeker ook binnen de jeugdafdeling met een te kleine groep hard aan de kar moeten trekken. Het is niet langer vanzelfsprekend dat we voldoende trainers en leiders hebben…… zie “voorlopige” teamindeling nieuw seizoen.

En het aantal leden/ouders die voor een langere periode vrijwilliger willen zijn, neemt af…… gelukkig ook VELE UITZONDERINGEN.

Als technisch jeugdcoördinator (ook vrijwilliger) frustreert dit en ik zie dezelfde frustratie bij al die leden en ouders die dag in dag uit hun vrije uren voor s.v. Walcheren inzetten om de jeugd (uw kind) te laten voetballen. Naar mijn mening zijn ouders een onderdeel van s.v. Walcheren en nodig om voor de toekomst de jeugdafdeling op een optimale manier vorm te kunnen blijven geven.

s.v. Walcheren is geen kinderopvang waar je kind aan de poort kan worden afgegeven, ook geen bedrijf waar professionals alles regelen. Nee, s.v. Walcheren is een grote voetbalfamilie met ongeveer 330 jeugdleden, waarvan trainers, leiders, spelers, maar ook ouders en supporters onderdeel van uitmaken en alles wordt gedaan door

enthousiaste broodnodige vrijwilligers.

Het nieuwe seizoen starten we met ca. 25 teams, waardoor er minimaal 50 trainers nodig zijn.

Heel veel spelers zijn al door ons benaderd en een deel is enthousiast om (weer) trainen te gaan geven. Maar helaas zijn dat er niet genoeg….

Voor 6 teams zijn er nog helemaal geen trainers/leiders!

Het gaat om de volgende teams t.w.:

•  JO15-2
    •  JO15-3
    •  JO13-3
    •  (JO13-4)
    •  JO10-3
    •  JO8-2

Vandaar onze dringende oproep aan jullie:

• Ben je al benaderd of hebben we je misschien niet kunnen bereiken?
    • Heb je tijd en vind je het leuk om een jeugdteam trainen te geven en te coachen?
    • Misschien weet je iemand met wie je dit samen wilt doen?
    • Vindt u het als ouder leuk om als trainer/coach betrokken te zijn bij de jeugd van s.v. Walcheren?
    • Wilt u als ouder het team bij de wedstrijden begeleiden bij afwezigheid van de trainer?

Dan horen we dat als s.v. Walcheren heel graag op korte termijn via jeugdzaken@svwalcheren.nl

We hebben tientallen gesprekken gevoerd om trainers van “buiten” aan te trekken. Helaas is het ons niet gelukt.

Het zou niet zo moeten zijn dat wij als jeugdafdeling deze teams uit de competitie moeten halen omdat er geen trainers zijn die deze taak op zich wil nemen.

Graag wil ik na de zomervakantie eens met een aantal ouders rond de tafel gaan zitten om te kijken hoe we de betrokkenheid van ouders kunnen vergroten, dit om te voorkomen dat al actieve vrijwilligers juist het bijltje erbij neergooien.

Wil je met de jeugdafdeling het gesprek aangaan en/of wil reageren op deze “noodkreet/oproep”, stuur een reactie naar jeugdzaken@svwalcheren.nl.

Je krijgt altijd reactie.

Ik wens iedereen een fijne zomervakantie toe en zie iedereen graag gezond terug bij aanvang van het nieuwe voetbalseizoen.

Met vriendelijke sportgroet,

Noes Patty