• Wedstrijdverlsag Walcheren JO19-2 zaterdag 5 februari 2022

  Ontmoeting met een oude bekende

  De eerste seizoenshelft van het voetbaljaar 21/22 werd door corona de nek omgedraaid. Het wordt inmiddels veilig genoeg geacht om elkaar weer op en naast het voetbalveld te ontmoeten, dus: daar zijn we weer. De A2 van Walcheren heeft de eerste wedstrijd er al opzitten. Vorige week bleken de overkanters van HSVC20 nog met 3-1 te sterk. Dus het is al meteen erop of eronder in de wedstrijd tegen de A2 van Serooskerke. Van deze tegenstander kwamen we de A1 al tweemaal eerder tegen aan het begin van het voetbalseizoen en dat liep voor onze jongens niet zo succesvol af met een verlies in de competitie en een nipte nederlaag na een lange strafschoppenserie in de beker. Vandaag is het dus tijd voor een revanche. En dat kan nog voor een flink deel tegen dezelfde spelers als die we eerder ontmoetten, want bijna de helft van het team van de tegenstander bestaat met een flinke vleug uit deelnemers die eigenlijk bij de grote broer hun vaste plek hebben.

  Om erin te komen lossen beide teams van afstand een schot op de keeper. De sluitposten zijn alert en stoten de bal met hun vuisten naast hun doel. Er is veel fysieke inzet bij allebei de teams, maar echte kansen levert dat nog niet op. De eerste echte mogelijkheid is voor Walcheren. Jan brengt met een gelobde pass de bal bij aanvallende Sem. Die zet zijn hoofd tegen de bal, maar het leer gaat net naast het doel. Toch is het de thuisploeg die het eerst het net weet te vinden. Helaas is dat vanaf een positie die net nog als buitenspel moet worden aangemerkt. Maar bij de tweede poging kan er wel worden gejuicht. Ricardo slingert een vrije trap voor het doel, waar Diogo met zijn hoofd de voorzet tot een geldig doelpunt promoveert.

  Walcheren pakt nu het initiatief, maar tot een paar keer toe worden goed opgebouwde aanvallen afgerond met schoten die hoog over het vijandelijke doel verdwijnen. En bij een volgende poging strandt het afrondende schot op de voeten van de keeper. Maar vlak Seroos niet uit. Met lange ballen en een snelle spits stichten ze gevaar aan onze kant. Onze defensieve Sem blijkt echter nog harder te kunnen rennen en hij is de spits van de tegenstander net op tijd te snel en te slim af. Zo kunnen we met een kleine marge in ons voordeel de kleedkamer respectievelijk de kantine opzoeken.

  Het duurt even voor er weer gele shirts op het veld staan. De trainer had blijkbaar flink wat tijd nodig om de tactiek voor het vervolg uit te leggen. Dat werpt wel direct zijn vruchten af, want Diogo soleert op links door de vijandelijke linies en rondt zelf af met een “Diogo”naal schot in de verre hoek. Lang kunnen we niet genieten van dit geslagen gat. Saajan moet eerst een gevaarlijke bal opvangen, maar bij een vrije trap vanaf de rand van ons eigen strafschopgebied moeten hij en alle anderen die de bal proberen tegen te houden het antwoord schuldig blijven. Met een fraaie krul verdwijnt het door een blauwe afgevuurde schot direct in het Walcherse doel in de vierde minuut na de hervatting. De spanning is weer helemaal terug.

  De Serooskerkenaren doen er een schepje bovenop en Walcheren wankelt. Zo kopt een van de spitsen van de tegenstanders op de paal. En wel heel letterlijk, want de bal gaat naast terwijl zijn neus op de doelpaal knalt. Onze verdediging wordt op de proef gesteld. Noud zal wel met hoofdpijn naar huis gaan, want hij moet een paar keer hard de bal wegkoppen. Tussendoor raakt Walcheren nog een keer het houtwerk aan de andere kant, maar dan is het weer Seroos dat de klok slaat. Hun inzet neemt echter gevaarlijke vormen aan, wanneer een van hun spelers met een lompe vliegende tackle Noud onderuit werkt. Nog een geluk dat die wegspringt, anders had er een enkele reis ziekenhuis in gezeten. Met deze bizarre actie slaat wel de vlam in de pan, als de Walcherse teamgenoten verhaal komen halen. Niet de aanslagpleger, maar een bezoekende speler die zijn handen niet kan thuis houden in het oproer daarna, wordt uit het veld gestuurd. De spelers en trainers zouden een voorbeeld kunnen nemen aan hun rugbyende collega’s die een beslissing van de scheids altijd met respect accepteren. Hier wordt echter met een verhitte discussie de uitsluiting terugonderhandeld naar een 10 minuten tijdstraf.

  Overigens levert deze tijd in overtal voor Walcheren welgeteld nul kansen en dan maak je het jezelf wel moeilijk. In de laatste periode, wanneer ze weer compleet zijn, komt Serooskerke nog sterk opzetten. Een vrije trap en twee corners stichten wel gevaar maar leveren geen treffer. We mogen ook de uitschuifarm van onze keeper nog dankbaar zijn, want die voorkomt de gelijkmaker. Dat zou ook wel te veel zijn geweest.

  Met een nipte overwinning kan Walcheren zo de eerste punten van deze hervatte jaargang bijschrijven. En ook genoegdoening opdoen, want het werd tijd om eens van deze tegenstander te winnen. 

  Waargenomen door Paul
  5 februari 2022