• Wedstrijdverslag Walcheren JO17-2 zaterdag 15 februari 2020

  Dichtbij en toch ver weg

  Nu de Valentijnvlinders zijn weggeblazen is het weer tijd voor een potje voetbal. Walcheren JO17-2 treedt thuis aan tegen de 17-1 van Seroos/Veere. In de eerste competitiehelft bleek die dobber te zwaar en gingen we met 0-4 ten onder. Dat had alles te maken met de fysieke kracht van de tegenstander. En geloof me, die jongens zijn er in de afgelopen maanden echt niet kleiner op geworden. Dus dat wordt weer hard werken vandaag.

  Walcheren is weerbaarder dan tijdens de vorige ontmoeting. Hoewel nog steeds tegen een overmacht aan kilo’s en haren gevochten moet worden, houden onze jongens knap stand. En het lukt zelfs om wat kansen te creëren. Helaas is het na 14 minuten toch 0-1. Een schot dat voorzien wordt van een gemeen effect glipt bij onze keeper tussen de vingers. De schade kan tot de rust gelukkig worden beperkt en er is nog zicht op een goed resultaat.

  Het tweede part is voor Walcheren met de wind in het gezicht en dat maakt het lastiger om onder de Serooskerkse druk uit te komen. Ook nu weer zien we een evenwichtig spelbeeld met mogelijkheden aan beide zijden. De spanning is bijna tastbaar. De beste kans van Walcheren is het vrij intikken van een voorzet. Helaas staat de voet van onze spits niet op het juiste aantal graden en verdwijnt de bal rakelings naast het doel.

  Om meer doelpunten hoeven we niet te rouwen of kunnen we niet juichen. Met de kleinst mogelijke marge moeten onze jongens de overwinning aan de tegenstander laten. Vrouwe Justitia is vandaag niet op komen dagen. Anders had zij er zeker voor gezorgd dat Walcheren een meer dan verdiend punt had mogen bijschrijven. We kwamen zo dichtbij. Nu is het uitbodemen geblazen onderaan de ranglijst. Laten we hopen op een herstel op bezoek bij de Bressiaanders volgende week. 

  Waargenomen door Paul
  15 februari 2020