• Wedstrijdverslag Walcheren JO17-2 zaterdag 2 november 2019

Zure appel

We wachten al een tijdje op de revival van de B2 van Walcheren. De ploeg zit in de hoek waar de klappen vallen en na drie nederlagen op rij, gaan we zien of vandaag de ommekeer tegen de B1 van Seroos kan worden gerealiseerd. De omstandigheden zijn niet prettig, maar tegelijkertijd voor beide teams gelijk. Een koude wind en af en toe wat druppels razen over het speelveld.

Ik zie bij de tegenstander mannen die gemiddeld een kop groter zijn dan onze jongens. En ze lijken bijna meer haar op hun gezicht te hebben dan de thuisspelers op hun hoofd. Dit is dus letterlijk een volwassen tegenstander.

Dat levert eenrichtingsverkeer naar ons doel en ook de onvermijdelijke 0-1 binnen 10 minuten. Het lijkt vechten tegen de bierkaai, maar het lukt om de score niet verder op te laten lopen. Er zijn zelfs wat doelkansen voor Walcheren, maar het vizier van de voorwaartsen staat niet op scherp.

Na de rust lukt het de tegenstander om de fysieke overmacht uit te drukken in nog drie doelpunten. De thuisclub krijgt echt wel wat kansjes, maar die kunnen niet worden verzilverd. Het is een treurige constatering, maar wel een realistische: de gifbeker is nog niet leeg en de zure appel is nog niet doorgebeten.

Met een forse 0-4 nederlaag wordt Walcheren naar de onderste regionen van de ranglijst geduwd. Volgende week treffen we een tegenstander die gezien de stand van gelijkwaardig niveau zou moeten zijn. Ik haal nog een keer diep adem en zet mijn blik zeven dagen verder. Aanstaande zaterdag de turnaround?

2 november 2019