• Wedstrijdverslag Walcheren JO17-2 zaterdag 7 december 2019

  Een halfbakken verslag

  Onder een herfstige bries, maar gelukkig zonder de regen van de afgelopen dagen, trappen de jongens vandaag af tegen de collega’s van RCS, die net als zijzelf het tweede B-team vormen. De tegenstander heeft vorige week nog verrast door de ongeslagen koploper de eerste nederlaag toe te brengen, dus we zijn gewaarschuwd.

  De Souburgers hebben er zin in en de Vlissingse defensie wordt direct op de proef gesteld. Achterin staat het gelukkig op scherp. Nick kan het gevaar met een sliding voorkomen, Dani houdt letterlijk zijn koppie erbij wanneer hij de bal wegwerkt en Noud gooit zijn schoenmaat 45 in de strijd om het gevaar af te wenden. Diogo II is wat minder geraffineerd in zijn oplossingen, maar de weg-is-weg-bal werkt uiteindelijk ook.

  Toch is het Walcheren dat al snel de overhand krijgt. Goed forchecken en doorzetten van Ricardo levert een kansrijke aanval. Slechts een Souburgse kont kan het naderend onheil ten koste van een hoekschop afwenden. Ook Duncan laat zich voorin weer gelden. Met een scherpe pass wordt hij door Jan gelanceerd en hij stormt de laatste rode linie voorbij op weg naar een 1 op 1 met de keeper. We zullen nooit weten hoe dit afgelopen zou zijn, want een verdedigende onverlaat trekt de ultieme kaart: een tackle van achteren. Duncan stort ter aarde en de scheids is met slechts een gele prent nog erg mild. Een vrije trap over een muurtje mikken is toch lastiger dan een vrije doortocht op de doelwachter, zo blijkt. Het schot gaat over. We spelen even met een mannetje meer, maar ik had toch liever het bijna zekere doelpunt uit de eerste actie gezien.

  Zelfs in ondertal blijken de roodhemden gevaarlijk. Heel dichtbij Saajan komen ze niet, maar het lukt wel om van afstand diens heiligdom te bestoken. Gelukkig gaat ook in dit geval het schot boven de lat.

  Walcheren is de ploeg met de beste kansen. Ricardo trekt zijn trukendoos open en met fraaie schijnbewegingen en overstapjes draait hij zijn directe tegenstander dol. Daarmee weet hij Tim in kansrijke positie te bereiken. Helaas wordt die net te ver naar buiten gedwongen, waardoor zijn schot, je raadt het al, over het doel vliegt. Het wordt een trend. Bij de volgende gelegenheid doet Servan dat beter, maar nu is de keeper alert genoeg om de hoog ingeschoten bal met dank aan een goed getimede sprong nog net op tijd te grijpen.

  Bij Walcheren zorgen de terugspeelballen en met name de onvoorspelbare verwerking daarvan nog voor het meeste gevaar. Het loopt met een paar sissers af. En als RCS dan zelf opstoomt, is de keuze toch weer het afstandsschot. Maar goed, die gaan natuurlijk over.

  Intussen slingert en slalomt Sep als vanouds op het middenveld. Maar hij durft ook voorwaarts te sturen. Bij een van die acties wordt hij omver gekegeld binnen de lijnen die het strafschopgebied markeren. Ook nu weinig ruimte voor discussie: een schrille fluit en het handgebaar richting de stip laten aan duidelijkheid niets te wensen over. Ricardo zet zich achter de bal en je zou er al een voorgevoel over kunnen hebben. Inderdaad, zijn poging verdwijnt weliswaar buiten bereik van de keeper, maar ook ver boven het doel uit het zicht.

  Hoewel de tegenstander het echt wel probeert, lopen veel van hun aanvallen die gebouwd zijn op een lange sprint uit op niets. En een rollertje in plaats van een hard schot stelt Saajan ook niet voor onoplosbare raadsels. En waar er verdere pogingen zijn op een doorbraak staat Yoran in al zijn robuustheid zijn mannetje.

  Een beste kans zien we ontwikkeld worden door Tim. Terwijl hij zelf kan schieten, schat hij in dat Duncan er nog wat beter voor staat. De afgelegde bal krijgt een lel en ik denk al aan een mooi juichmoment. Maar dat is gerekend buiten de sprongkracht van de keeper van RCS. Bijna horizontaal gestrekt zwevend weet hij nog net de bal naast het doel te tikken. Ook de combi die door Sep en Nick wordt opgezet sterft in schoonheid. Het lukt Servan net niet om de strak ingeschoten bal met zijn uitgestoken been te raken.

  Vlak voor het einde van de eerste helft lijkt dan toch het deksel op de Vlissingse neus te klappen. Noud is enthousiast in een uitverdediging maar de finesse ontbreekt. Terwijl hij uithaalt om de bal weg te trappen, blijkt het leer al vertrokken. Maar hij raakt wel een Souburgse aanvaller. Die zal blij zijn dat hij vanmiddag met scheenbeschermers het veld op is gegaan. Terechte vrije trap dus. Het schot vanaf kansrijke positie gaat, het kan inderdaad inmiddels niet anders … over. De scheids fluit voor de rust en daarin zullen we de mannen die tot nu toe de bank warm hielden, Sem en Diogo, alsnog gaan terug zien. Misschien dat zij de ban kunnen breken.

  Tja, ook een razende reporter heeft wel eens verplichtingen, dus het tweede bedrijf heb ik niet meer live meegemaakt. Ik kan de rest van de wedstrijd gelukkig wel beschrijven uit tweede hand, op basis van een ooggetuigenverslag.

  Walcheren komt uiteindelijk toch op voorsprong. Het wordt niet gegund om rechtstreeks een doelpunt te maken, want een inzet met het hoofd van Noud wordt met de hand gestopt. En aangezien dat niet de hand van de keeper, maar die van een veldspeler is, gaat de bal opnieuw op 11 meter. De inzet van Diogo is secuur en zo kan Walcheren dan eindelijk de terechte openingstreffer claimen.

  Maar het wordt geen eind goed al goed. Bij een sterk opgezette aanval van RCS kan Saajan in eerste instantie nog redding brengen. Maar omdat de bal van zijn handen ketst is er een tweede kans. Met de doelman uit positie is het een koud kunstje om de bal alsnog in het doel te schieten en daarmee de 1-1 als einduitslag op het bord te zetten.

  Met een licht gevoel van ongenoegen van Vlissingse kant worden zo de punten gedeeld. Er had meer ingezeten voor de Walcherse formatie, maar het was vandaag niet gegund. Hiermee zijn onze jongens in opperste balans in de middenmoot terecht gekomen. Met 3x winst, 3x een gelijkspel en 3x een verlies kan met recht worden gesproken van een stabiele prestatie.

   Half waargenomen door Paul

  7 december 2019