• Wedstrijdverslag Walcheren JO17-2 zaterdag 8 februari 2020

Vergeet het maar

Na de valse start van vorige week is er vandaag kans op eerherstel. Dan moet er wel worden gewonnen van de B1 van Nieuwland. Die tegenstander bleek bij de vorige confrontatie een paar weken geleden al een taaie tegenstander, toen een ruime Vlissingse voorsprong verloren ging en de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Onder een grijs wolkendek en met hier en daar een spetter wordt er afgetrapt en gaan we op zoek naar een goed resultaat.

De voorwaartsen van beide teams staan scherp opgesteld. Zelfs te scherp, want we starten met eerst een Walchers en daarna een Nieuwlands buitenspelmoment. Terwijl het spel van links naar rechts kabbelt, ontstaat uit het niets de eerste serieuze aanval van onze jongens. De pegel van Duncan verdwijnt via de vingertoppen van de keeper net naast het doel. De volgende kans doet zich voor wanneer we een vrije trap mogen nemen, nadat Nick onderuit wordt getikt. De trap van Ricardo heeft net zoveel krul als zijn haar en dat is voor het schot net iets te veel. Ook deze bal gaat aan de verkeerde kant van de paal.

Nieuwland is juist dreigend met een eenvoudig recept: de lange bal naar voren spelen waar twee lange gasten klaar staan om door te sprinten op onze defensie. We komen goed weg, wanneer ook aan hun kant het vizier niet op scherp blijkt te staan. Dit schot verdwijnt over ons doel.

De aanvallen van Walcheren worden afgewisseld met kansen voor Nieuwland. De bal van Duncan op Tim is net te hard om gevaar te stichten. Achterin hebben we een Flying Saajan save nodig om het doel leeg te houden. En anders is er wel een Arabesque van Sep die in Het Zwanenmeer niet zou hebben misstaan om de bal tegen te houden. Of een uitschuifbeen van Sem waardoor de bal over de zijlijn wordt geschoven of een sliding van Noud waar de Nieuwlandse aanvaller als over een dubbele oxer heen moet springen.

Het spel is van beide zijden rommelig en af en toe vervalt het in kluitjesvoetbal waar zelfs de F-jes niet jaloers op zouden zijn. Nadat eerst Tim nog een keer hoog over het doel schiet, worden de laatste accenten van de eerste akte door de tegenstander gelegd. De beste kans op de openingstreffer is voor een inlopende witshirter, maar hij komt een groeispurt tekort om de bal te raken en in te schieten. Vervolgens zien we nog een hardloper op de flank die op onze sluitpost afstormt, maar door goed uitkomen vervroegd moet afdrukken. Aangezien dat schot ook weer naast het doel terecht komt, gaan we met een dubbel blank de rust in.

Het resultaat van de lange Walcherse bespreking in de pauze is niet op het veld terug te vinden. We starten op de helft die door Geel wordt verdedigd. Behalve een schotje van Sep kan het thuisteam geen vuist maken. Nee, dan doet Nieuwland dat beter. Een doorbraak van een Langeman betekent bijna vrije doortocht op ons doel. Dan is één overgebleven verdediger echt te weinig. De aanvaller rondt netjes af en schiet de 0-1 in ons doel.

De tegenstander heeft niet veel wissels meegebracht, maar wanneer ze wisselen leveren ze ook geen centimeters in. Het blijft oppassen tegen de fysiek machtige Nieuwlanders. Dat ze hard kunnen lopen wisten we al. Nu wordt er een gelanceerd op links en die dendert in gestrekte draf door tot aan de rand van ons 16-metergebied. Een scherpe voorzet verlaat zijn schoen en de bal ontmoet een van zijn collega’s. Dat is een koele kikker, want hij schiet beheerst de 0-2 erin.

Eindelijk lijkt Walcheren een beetje peper te vinden. Diogo II werkt hard, maar vergeet met de bal mee te lopen. Dat gaat Jan beter af. Die laat in het vijandelijke strafschopgebied twee Witte Reuzen tegen elkaar knallen, waarna er ingeschoten kan worden. Helaas is er nog een witgesokt been dat deze poging kan blokkeren.

Walcheren blijft proberen en er komt een periode van 10 minuten overtal wanneer een van de tegenstanders wel erg lomp op Sep ingaat en hij met een gele kaart zijn zonden mag gaan overdenken. Een tandje erbij voor de Vlissingers en we spelen nu meer naar voren. Dani stofzuigert al op het middenveld de ballen weg en levert zo aanvoer naar de spitsen. Verder dan twee hoekschoppen komt ons favoriete team echter niet en aangezien die redelijk makkelijk kunnen worden weggewerkt is er geen vuiltje aan de lucht voor de gasten.

Nadat een notoire mekkeraar, die maar commentaar op de wedstrijdleiding blijft geven ook voor 10 minuten wordt weggestuurd, mag Walcheren nog een keer proberen te profiteren van een overtalsituatie. Jammer genoeg zit het er vandaag niet in. De opgelopen achterstand kan niet meer worden goed gemaakt en zelfs een eretreffer zit er niet in.

Met een teleurstellend, maar zeker niet onverdiend verlies druipt Walcheren af. Dit was een wedstrijd om snel te vergeten. En gezien de weinige hoogtepunten zal dat ook geen moeite kosten.

8 februari 2020